Ba slaat deur naar CL dicht voor slordig Feyenoord

6 augustus 2014, 21:24   Bijgewerkt: 6 augustus 2014, 21:54

Een rentree in de lucratieve Champions League gaat ook dit seizoen aan de neus van Feyenoord voorbij. De van Chelsea overgekomen Demba Ba velde in Istanbul het vonnis over de Rotterdammers, die in 2002 voor het laatst uitkwamen in de groepsfase het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa. De ploeg van coach Fred Rutten verloor, door drie doelpunten van Ba, met 3-1 van Besiktas.

Een kopie van de wedstrijd van vorige week in de Kuip was de return in Istanbul niet, maar één belangrijk aspect was hetzelfde. Opnieuw deed Feyenoord voetballend niet onder voor de tegenstander, maar gooide het door persoonlijke fouten zijn eigen glazen in. Een week geleden in Rotterdam was Joris Mathijsen de schlemiel door twee keer in de fout te gaan, ditmaal waren Sven van Beek en Terence Kongolo schuldig aan tegendoelpunten. In totaal gaf Feyenoord in twee wedstrijden zo vier doelpunten weg en dat is op dit niveau fataal.

Met name de fout van Van Beek was duur. De jonge verdediger verloor de bal na 28 minuten op een fataal moment, nadat Kongolo was opgerukt. Ineens kon Besiktas-speler Mustafa Pektemek richting het doel van keeper Erwin Mulder gaan en spits Demba Ba, overgekomen van Chelsea, werkte de bal over de lijn.

Het doelpunt voelde voor Feyenoord aan als een mokerslag, hoewel er praktisch weinig veranderde. Nog altijd moest de ploeg twee keer scoren, dat was voorafgaand aan het duel ook al zo. Toch straalde de ploeg, na de 1-0, lange tijd niet uit dat het echt geloofde in een ommekeer. Het had veel balbezit, dat wel, maar echt in de problemen kwam het matig spelende Besiktas zelden.

Hoop gloorde even, maar Ba boorde deze hoop snel de grond in. Na een prima aanval maakte de van Chelsea overgekomen spits de 2-1, na een enorme fout van Kongolo kon hij in de slotfase bijzonder eenvoudig zijn derde treffer van de avond maken. Hij pikte een te korte terugspeelbal van de Oranje-international op en liet Feyenoord-keeper Erwin Mulder voor de derde keer binnen negentig minuten kansloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen