"Waarom zou je dit keer niet in Turkije kunnen winnen?"

"Waarom zou je dit keer niet in Turkije kunnen winnen?"

6 augustus 2014 – Feyenoord heeft, na de teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Besiktas in De Kuip, nog steeds een behoorlijke kans om zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Atlhans, dat vindt Patrick Paauwe, in het verleden jarenlang een vaste waarde bij de Rotterdamse club. "Waarom zou je dit keer niet in Turkije kunnen winnen?"

Paauwe, die 54 Europese wedstrijden speelde in het shirt van Feyenoord, begrijpt dat veel mensen een hard hoofd hebben in de return tussen Feyenoord en Besiktas in Turkije. "Maar dat Besiktas is nou ook geen wonderploeg", benadrukt de oud-Feyenoorder. "Natuurlijk, het zal geen gemakkelijke opgave worden. De ploeg heeft zo'n hectische voorbereiding gehad. Dat zou geen enkel team ideaal hebben gevonden."

Twaalf jaar terug speelde Paauwe met Feyenoord tegen Fenerbahçe, maar dit is appels met peren vergelijken, vindt de oud-speler: "Wij hadden een heel andere ploeg. Er zat veel ervaring in onze ploeg. We hadden het seizoen ervoor de UEFA Cup gewonnen, stonden vaak goed, ook tactisch. Wij konden de tegenstander nog het gevoel geven dat er niets te halen viel. En ook wij waren er vooraf voor gewaarschuwd dat het er in Turkije nogal heftig aan toe kon gaan, met het fanatieke publiek. We moesten er niet van in de war raken en dat deden we ook niet. We bleven zelfs nog vrij gemakkelijk overeind", zegt Paauwe, die destijds met 0-2 zegevierde in Istanbul.

"Als Jean-Paul Boëtius vanavond iets meer in vorm is dan vorige week, kan hij die rechtsback keer op keer in de luren leggen", denkt Paauwe, die nog wel vertrouwen heeft in een goede afloop: "Dan kun je het de tegenstander erg moeilijk maken. Want waarom zou je dit keer in Turkije niet met bijvoorbeeld 2-1 kunnen winnen?"

gerelateerd