United bindt ook Liverpool aan zegekar en wint toernooi

5 augustus 2014, 08:31

Hoe kleurloos het afgelopen seizoen van Manchester United was, zo overtuigend zijn de prestaties in de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen. Louis van Gaal, die als kersverse United-manager nieuw elan in de ploeg lijkt te hebben gebracht, wist ook de wedstrijd tegen Liverpool winnend af te sluiten. Het werd 1-3 voor de Mancunians, die daarmee beslag legden op de vriendschappelijke, maar wel prestigieuze International Champions Cup.

Aanvankelijk leek Liverpool een goede kans te maken om Van Gaal en consorten de eerste nederlaag van de seizoensvoorbereiding voor te schotelen. The Reds kwamen na een kwartier spelen op voorsprong, nadat Phil Jonges zich ten opzichte van Raheem Sterling vergreep en Steven Gerrard koelbloedig bleek vanaf de strafschopstip. United, dat ietwat vermoeid oogde, stelde echter orde op zaken. Captain Wayne Rooney (fraaie volley), Juan Mata (van richting veranderd schot) en Jesse Lingard (late treffer) maakten het verschil.

Derhalve rijgt United de zeges tot dusver aaneen. De overwinning op Liverpool betekende alweer de vijfde winst op rij. In eerder stadium werden Los Angeles Galaxy (7-0), AS Roma (3-2), Internazionale (0-0, na strafschoppen) en Real Madrid (3-1) verslagen in de Verenigde Staten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen