Gentenaar zwaait af: "Ik sta hier met een brok in mijn keel"

4 augustus 2014, 00:02

Dennis Gentenaar heeft zondag afscheid genomen van het profvoetbal met een afzwaaiduel in het stadion van de club waarvoor hij in totaal elf seizoenen speelde: NEC. "Het is een apart gevoel", zei Gentenaar na afloop op de website van zijn voormalige werkgever. "Ik sta hier wel met een brok in mijn keel. Al die mensen die zijn komen opdagen en als dan je naam weer zo van de tribunes wordt geroepen, dat blijft mooi."

Tijdens de Open Dag van de Nijmegenaren nam het NEC van het seizoen 2002/2003 het op tegen het Dennis Gentenaar-vriendenteam. Onder anderen Klaas-Jan Huntelaar maakte deel uit van het gelegenheidselftal dat werd samengesteld door de inmiddels 38-jarige Gentenaar zelf en onder leiding stond van Bert van Marwijk.

Gentenaar begon zijn loopbaan in Nijmegen en verruilde NEC na tien jaar voor een buitenlands avontuur bij Borussia Dortmund. Een jaar later keerde de doelman terug in Nederland bij Ajax, om later nog voor VVV-Venlo en Almere City FC uit te komen. Afgelopen seizoen keerde het clubicoon terug in De Goffert, waar hij niet kon voorkomen dat NEC naar de Jupiler League degradeerde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen