Barazite maakt hattrick voor Utrecht, Dordrecht verliest

2 augustus 2014, 18:35

FC Utrecht heeft topklasser Sparta Nijkerk zaterdag in een oefenwedstrijd met 7-1 verslagen, na een 2-0 voorsprong bij rust. Nacer Barazite was met een hattrick de matchwinner. Ook Gévero Markiet (2), Yassin Ayoub en Jens Toornstra waren trefzeker.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta Nijkerk lag voor rust enige stil vanwege onweer. Zondag oefenen de Domstedelingen tegen het Turkse Konyaspor, dat eerder deze week al te sterk bleek voor ADO Den Haag en Heracles Almelo.

SC Cambuur won met 4-1 van FC Emmen. Na de eerste helft was de score met 1-1 in evenwicht, maar in het tweede bedrijf liep de Friese eredivisionist uit naar een ruime overwinning. Michiel Hemmen (2) en Dejan Meleg tekenden voor de doelpunten.

FC Dordrecht ging onderuit tegen VVV Venlo, met 1-2. William Troost-Ekong maakte de aansluitingstreffer voor de promovendus, maar de gelijkmaker bleef ondanks een slotoffensief uit. Excelsior, een andere promovendus, ging niet in de fout tegen een Jupiler League-club. De Rotterdammers vloerden Telstar met 1-0, door een goal van Tom van Weert.