Groningen nog steeds in hart Bacuna: "Blij om terug te zijn"

2 augustus 2014, 13:45

Leandro Bacuna maakt zaterdagmiddag zijn rentree in Euroborg, de voetbaltempel van FC Groningen. De vleugelverdediger annex middenvelder maakte vorig jaar de overstap van de Eredivisie naar Aston Villa, waar hij een uitstekend debuutseizoen beleefde. Hij vindt het mooi om terug te zijn bij de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep.

"Het gaat goed met me", zegt Bacuna op het digitale thuis van Groningen. "Het leven in Engeland is mooi en ik heb het goed naar mijn zin. Het is allemaal wat groter dan in Nederland en de mensen leven hier echt voor het voetbal. Natuurlijk had ik die verhalen ook wel eens gehoord over de Engelse sfeer en het is ook ongeveer wel zoals ik me het had voorgesteld, maar af en toe denk je ook wel bij jezelf: 'Wow wat een mensen.' Het voetbal kan de sfeer van het hele weekend voor de supporters bepalen", constateerde de oud-Groninger.

Bacuna houdt de verrichtingen van Groningen nog altijd nauwlettend in de gaten: "Ik heb erg naar deze wedstrijd uitgekeken en ben dan ook zeer blij om weer een keer terug te zijn in Euroborg. Ik heb mijn hele jeugd bij FC Groningen gespeeld, mijn broertje speelt ook in de jeugd (in de A1, red.) van de club en mijn ouders wonen er nog steeds in de buurt. FC Groningen zit in mijn hart en daarom is het fijn om hier terug te komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen