Shaktar-spits Luiz Adriano wil voor Oekraïne spelen

28 juli 2014, 14:15

Uitgerekend nu het land verscheurd wordt door een oorlog, komt Luiz Adriano met opvallend nieuws. De Braziliaanse spits van Shaktar Donetsk wil graag Oekraïener worden, zodat hij met dat land een gooi kan doen naar deelname aan het komende Europees kampioenschap en wereldkampioenschap.

De 27-jarige Adriano, geboren in het Braziliaanse Porto Alegre, speelt al sinds 2007 voor Shaktar. Om die reden komt hij in aanmerking voor een Oekraïens paspoort. "Het klopt dat ik graag het Oekraïens staatsburgerschap zou verkrijgen", citeren diverse media de aanvaller. "Al zal mijn uiteindelijke beslissing wel afhangen van de politieke situatie in Oekraïne. Als de rust in het land weer terugkeert, ontvang ik graag mijn paspoort."

Met name rond Donetsk, de thuisbasis van Shaktar, is het zeer onrustig. De stad is in handen van pro-Russische rebellen. Vanwege de gevechten in en rond de stad speelt Shaktar zijn thuiswedstrijden in de nationale competitie de komende periode in Lviv, een stad zo'n duizend kilometer ten westen van Donetsk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen