Assistent Giggs ziet 'aura van succes' bij Van Gaal

Assistent Giggs ziet 'aura van succes' bij Van Gaal

25 juli 2014 – De twee werken pas een week samen, maar Ryan Giggs is nu al onder de indruk van Louis van Gaal. De voormalig aanvaller, nu assistent-trainer, ziet eigenschappen van Sir Alex Ferguson terug bij de Nederlander. "Ze hebben allebei een bepaald aura om zich heen, een aura van succes", zegt hij in The Guardian.

Giggs ziet dat Van Gaal in korte tijd zijn stempel al op de selectie gedrukt heeft. "In de periode dat ik nu met hem werk, heb ik al kunnen zien waarom hij overal succes gehad heeft. Hij eist een reactie van de spelers en eist respect. Hij wil dat alles precies goed is, van de eerste tot de laatste minuut", aldus oud-aanvaller.

Van Gaal sloot, door zijn deelname aan het wereldkampioenschap met Nederland, pas aan bij Manchester United toen de club al begonnen was met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Tijdens het WK had hij een plan opgesteld en doorgestuurd, dat leven we nu op de minuut na. Hij heeft nu de touwtjes in handen."

Giggs is vooral onder de indruk van de manier waarop de Nederlander communiceert. "Alles wat hij doet en zegt is duidelijk, iedereen begrijpt meteen wat hij bedoelt. Hij is daarin uniek, geweldig om dat mee te maken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 11 april 2021