Aanvallende rol voor Ebecilio: "Komt door ons spelsysteem"

24 juli 2014, 10:48

FC Twente speelde woensdag met 0-0 gelijk tegen het Turkse Konyaspor. Een redelijk resultaat, maar wat vooral opviel was de speelwijze van de Tukkers. Kyle Ebecilio vormde een middenveld met Robbert Schilder en Quincy Promes en kwam veel naast de aanvallend ingestelde Promes te staan.

"Dat komt door ons spelsysteem. Als een van de middenvelders met de punt naar achteren staat, blijven de andere twee diep weg. Daardoor krijgt de verdediging meer ruimte", legt Ebecilio uit op de website van zijn club. Deze rolverdeling staat niet vast. "Het is afwisselend wie er met de punt naar achteren staat, deze keer was dat vaak Robbert. Je kunt niet bepalen wie daar komt te spelen. Dat ligt aan de wedstrijd en hoe het team staat."

De 20-jarige Ebecilio, die een jaar geleden rond deze tijd kwakkelde met blessures, is blij met de manier waarop de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt. "Het is tot nu toe een goede voorbereiding. We raken fit en het team staat er goed op. We zijn op elkaar ingespeeld en aan Kasper Kusk kan ik zien dat hij snel aan ons spel gewend raakt." Fit zijn is komend seizoen cruciaal, denkt de oud-speler van Feyenoord en Arsenal. "Er staat ons een zwaar seizoen te wachten, met Europees voetbal. Het is belangrijk dat je fit blijft en qua conditie top bent."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen