Ajax rekent ook af met Real Sociedad

19 juli 2014, 16:41   Bijgewerkt: 19 juli 2014, 17:23

Ajax heeft ook haar tweede oefenwedstrijd van de dag op winst afgesloten. De manschappen van trainer Frank de Boer zegevierden zaterdag in een tropisch warm Hardenberg met 3-1 over Real Sociedad. Eerder op de dag werd Achilles '29 al met 2-1 verslagen.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en raakte via Arkadiusz Milik al in de openingsfase de lat. In de tiende minuut was het echter Real Sociedad dat de leiding nam. Alfred Finnbogason, deze zomer overgenomen van SC Heerenveen, opende de score namens de Spanjaarden.

Vier minuten later had Milik wel succes in de afwerking, waarmee de Poolse aanvaller voor de 1-1 tekende. In de laatste twintig minuten liep Ajax uit naar een 3-1 overwinning, door doelpunten van Inigo Martínez (eigen goal) en invaller Anwar El Ghazi.

Real Sociedad speelt in de derde voorronde van de Europa League mogelijk tegen FC Groningen. De equipe uit de Martinistad moet dan wel zien af te rekenen met Aberdeen. De heenwedstrijd eindigde deze week in 0-0, de return is komende donderdag in de Euroborg.