'Juventus bereikt akkoord met Real Madrid over Morata'

18 juli 2014, 10:57

Juventus lijkt de selectie te gaan versterken met Alvaro Morata. Volgens Italiaanse media is de ploeg uit Turijn vrijwel rond met Real Madrid, de huidige club van de Spaanse jeugdinternational. Sportmediaset meldt dat Juve de spits voor één jaar huurt, met de optie om hem daarna voor achttien miljoen euro over te nemen.

De 21-jarige Morata was één van de sterren van het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 jaar, vorig jaar in Israël. Hij maakte het enige doelpunt in de groepswedstrijden tegen Rusland (1-0) en Duitsland (1-0) en werd met vier goals topscorer van het toernooi, dat Spanje won. Het afgelopen seizoen speelde de aanvaller 23 competitiewedstrijden voor Real Madrid, hij scoorde acht keer. In de Champions League-finale tegen Atlético Madrid kwam Morata tien minuten voor tijd, toen Real nog met 1-0 achter stond, als invaller in de ploeg.

Naar verluidt laat Real een clausule in de overeenkomst met Juventus opnemen, die het voor de club mogelijk maakt om Morata terug te kopen. De verwachting is dat de transfer binnen enkele dagen afgerond wordt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen