Juventus bevestigt komst trainer Allegri

16 juli 2014, 15:03

Wat eerder vandaag al doorsijpelde in de Italiaanse media, is nu officieel: Massimiliano Allegri is de nieuwe trainer van landskampioen Juventus. De voormalig coach van AC Milan volgt Antonio Conte op, die de ploeg uit Turijn naar drie opeenvolgende landstitels wist te leiden.

Juventus maakte dinsdag bekend dat het per direct afscheid nam van Conte. De reden voor de breuk is niet duidelijk, maar het gerucht gaat dat de 44-jarige Conte de nieuwe bondscoach van Italië kan worden. Bovendien zou er een verschil in inzicht zijn ontstaan tussen de trainer en de Turijnse clubleiding.

Met Allegri haalt Juventus de man binnen die tussen medio 2010 en januari 2014 op de bank zat bij rivaal AC Milan. Hij leidde de ploeg in zijn eerste seizoen naar de titel in de Serie A. Een half jaar geleden werd hij ontslagen in Milaan en vervangen door Clarence Seedorf, die inmiddels ook alweer ontslagen is.

De keuze van Juventus voor Allegri is verrassend, ook vanwege zijn moeizame relatie met Andrea Pirlo. De spelmaker verruilde Milan in 2011 voor Juventus omdat Allegri onvoldoende vertrouwen in hem had.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen