'Voormalig Milan-coach Allegri opvolger Conte bij Juventus'

16 juli 2014, 10:16

Tot verrassing van velen maakte Juventus dinsdag bekend dat het per direct afscheid neemt van coach Antonio Conte. Lang lijkt de ploeg uit Turijn niet zonder trainer te hoeven zitten, want volgens diverse Italiaanse media staat de opvolger van Conte al klaar. Het zou gaan om Massimiliano Allegri.

Onder meer de Gazzetta dello Sport meldt dat Allegri al meerdere gesprekken met de leiding van Juventus achter de rug heeft. Voor de oud-coach van AC Milan zou een contract voor twee jaar klaarliggen.

Allegri (46) werd in de zomer van 2010 benoemd tot hoofdcoach van AC Milan, nadat hij eerder onder meer Cagliari onder zijn hoede gehad had. Hij leidde Milan in zijn eerste seizoen naar de landstitel, maar daarna werden de prestaties minder. In januari van dit jaar werd hij ontslagen en vervangen door Clarence Seedorf.

Mocht Allegri de nieuwe coach van Juventus worden, dan wacht hem de zware taak om in de voetsporen van Conte te treden. Met de voormalig middenvelder op de bank werd de club drie keer op rij kampioen van de Serie A. De 44-jarige Conte lijkt nu de belangrijkste kandidaat te zijn om bondscoach van Italië te worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen