Middenvelders Suk en Sarpong mogen weg bij NAC

Middenvelders Suk en Sarpong mogen weg bij NAC

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 juli 2014 – Het sportieve perspectief van Joey Suk en Jeffrey Sarpong bij NAC Breda is beperkt. De twee middenvelders hebben een doorlopend contract, maar mogen volgens directeur Graeme Rutjes vertrekken.

De huidige selectie van NAC Breda bevat veel middenvelders en dus dreigen sommige spelers buiten de ploeg te vallen. "Jongens waar over gesproken wordt, zijn Joey Suk en Jeffrey Sarpong. Dat zijn wel jongens die op een gegeven moment moeten aanhaken en de concurrentiestrijd moeten aangaan. Of ze kiezen ervoor om verhuurd te worden of naar een andere club te gaan. Het is wat mij betreft niet aan de orde, het ligt aan de jongens zelf", zegt Rutjes in gesprek met het regionale Omroep Brabant. "Voor het middenveld hebben we nu een man of zeven, acht. Stel dat we gaan spelen met Joeri de Kamps, Erik Falkenburg en Uros Matic. Ik kan me voorstellen dat ze dan denken 'ik ben tweede linie, ik ga liever ergens op de eerste plaats voetballen'. Wat mij betreft is het niet aan de orde, maar je hoort natuurlijk wel eens wat en je weet nooit hoe zoiets zich kan ontwikkelen."

Mats Seuntjens hoeft, ondanks de concurrentie, niet te vrezen voor een bijrol. Rutjes heeft vertrouwen in de jongeling. "Ik denk dat dit juist voor Mats een jaar is om zich te bewijzen. Hij kan zo goed voetballen, met links én rechts. Die moet zich eens realiseren waar hij mee bezig is. Wij hebben er op zich het volle vertrouwen in.

Reacties

gerelateerd