Aanwinst Van der Vlag meteen mee naar Aberdeen

15 juli 2014, 09:27

Peter van der Vlag valt met zijn neus in de boter bij FC Groningen. De 36-jarige doelman stapt woensdag direct met zijn nieuwe club in het vliegtuig naar Schotland voor het Europa League-duel met Aberdeen.

Van der Vlag komt over van FC Emmen, zo maakten beide clubs dinsdagochtend bekend. FC Groningen kan de doelman nog speelgerechtigd krijgen voor de Europa League. Hij traint vandaag (dinsdag) voor het eerst mee en reist een dag later naar Schotland, waar donderdag de wedstrijd tegen Aberdeen gespeeld wordt.

FC Groningen is blij met de komst van de ervaren doelman. "Wij wilden heel graag een ervaren tweede doelman achter onze nummer één Sergio Padt. Iemand die al het een en ander heeft meegemaakt en er direct staat op het moment dat er een beroep op hem wordt gedaan. Bovendien moest dit in onze ogen een persoon zijn, die ook buiten het veld en binnen de spelersgroep een belangrijke rol zou kunnen vertolken. In Peter van der Vlag denken wij die keeper te hebben gevonden", zegt manager technische zaken Henk Veldmate op de clubsite.

Van der Vlag neemt de plek in van Stefan van der Lei, die op huurbasis naar FC Emmen gaat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen