Calderwood voorspelt: "Twee zware wedstrijden voor Groningen"

15 juli 2014, 14:45

Terwijl alle Eredivisieclubs nog druk bezig zijn met het spelen van oefenwedstrijden, moet FC Groningen komende donderdag al vol aan de bak. De ploeg van trainer Erwin van de Looi treft in een tweeluik om een ticket in de Europa League het Schotse Aberdeen. Volgens Jimmy Calderwood, in het verleden trainer van The Dons, wordt het een lastig karwei voor de Groningers.

Calderwood was in Nederland trainer van De Graafschap, NEC en Willem II en weet dat Aberdeen zich tegen Groningen vooral op verdedigen zal richten. "De kracht van Aberdeen ligt achterin", zegt de Schotse trainer tegen VI. "Het is een fitte ploeg, die heel weinig weggeeft. Daarnaast moet Groningen de eerste wedstrijd rekening houden met het publiek. In het Pittodrie Stadium kunnen zo'n twintigduizend man."

Aberdeen eindigde afgelopen seizoen als derde in de Schotse competitie, achter Celtic en Motherwell. "Ik vind het een vrij stabiele ploeg", vervolgt Calderwood, die afgelopen seizoen De Graafschap nog onder zijn hoede had. "De trainer, McInnes, staat voor een goede organisatie, een beetje countervoetbal. Ik denk dat Groningen twee zware wedstrijden wacht."

Donderdag speelt De Trots van het Noorden in Schotland, een week later wacht de return in Groningen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen