Duitse media lyrisch na wereldtitel: "Götzseidank!"

Ger
14 juli 2014, 11:36

De Duitse kranten kunnen hun geluk niet op na de nieuwe wereldtitel voor de Mannschaft. In de finale werd Argentinië dankzij een treffer van Mario Götze in de verlenging met 1-0 verslagen.

"Daar ben je dan eindelijk. De vierde ster is binnen", schrijft Bild over het kwartet aan wereldtitels voor Duitsland. "Götze, jij voetbalgod! De grootste en belangrijkste beker in het voetbal is eindelijk weer terug bij Duitsland, dankzij Super-Mario Götze. Duitsland heeft het paradijs bereikt."

"Voor het eerst wint een Europees land een eindronde in Zuid-Amerika", stelt de Frankfurter Allgemeine vast. "Het gouden moment: Götze neemt een voorzet van André Schürrle aan op de borst en rondt af met een schot in de verre hoek. Daarmee heeft Duitsland echt de vierde wereldtitel na 1954, 1974 en 1990."

"Gerd Müller, Helmuth Rahn, Andi Brehme en nu Götze. De supersub schiet ons naar de wereldtitel", schrijft Die Zeit. "Wat een finale! Duitsland speelde hard, geduldig en koel. Het duurde tot de 113e minuut voordat Mario Götze scoorde. En wij zijn nu voor de vierde maal wereldkampioen."

"Götzseidank!", kopt de Süddeutsche Zeitung verwijzend naar de matchwinner. Verder is er ook aandacht voor Bastian Schweinsteiger: "Hij bloedt, maar staat steeds weer op. Duitsland wint de titel in een intensieve finale, waarin de spelers van beide teams alles hebben gegeven."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen