Groningen treft Aberdeen: "Fysiek sterk en volwassen team"

12 juli 2014, 00:00

FC Groningen stuit in de tweede voorronde van de Europa League op Aberdeen. De schotse club rekende in een tweeluik zeer eenvoudig (5-0 en 0-3) af met het Letse Daugava Riga. Erwin van de Looi, de coach van de Groningers, reisde donderdag met zijn assistent Dick Lukkien af naar Riga om de komende tegenstander in de Europa League te zien spelen.

"Het is een fysiek sterk en volwassen team", zegt Van de Looi over de opponent in de EL-voorronde. "We hebben een goed beeld gekregen van de komende tegenstander. Het werd gisteravond 0-3 door drie treffers van de spits, Rooney. We hebben begrepen dat er een nieuwe spits bijkomt voor de ontmoeting met ons. Maar na zijn vijf goals in twee wedstrijden verwachten we eigenlijk niet dat hij zomaar vervangen wordt."

"Over het algemeen heeft Aberdeen FC een fysiek sterk team", zag Van de Looi. "Met een aantal grote jongens en veel in de leeftijd van halverwege de twintig. Het is dus ook een volwassen team met weinig 'jonkies'. Bovendien spelen ze met een duidelijk idee. Gisteren kwamen alle goals uit voorzetten van de zijkant en hun rechtsback kwam veel op. Ze spelen 4-4-2 waarbij de tweede spits zich geregeld laat uitzakken en het dan meer op 4-3-3 lijkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen