Arsenal heeft Alexis Sanchez definitief binnen

10 juli 2014, 21:06

De kogel is door de kerk: Alexis Sanchez speelt komend seizoen voor Arsenal. The Gunners hebben de komst van de 25-jarige Chilleen donderdag op hun clubsite bevestigd. De 71-voudig international van Chili komt over van FC Barcelona en tekent in Londen een langdurig contract. Hoeveel de Londenaren voor de aanvaller betalen is nog onbekend.

Manager Arsene Wenger is verheugd met de komst van Sanchez, die met Chili tot de achtste finales reikte op het WK in Brazilië. "Zoals we allemaal hebben kunnen zijn tijdens het WK, is Alexis een fantastische voetballer. We zijn dan ook verheugd dat we hem naar Arsenal hebben kunnen halen. Sanchez is niet alleen snel, maar ook creatief en sterk. Ik kijk ernaar uit om binnenkort met hem samen te kunnen werken."

Sanchez doorstond donderdag de medische keuring in Londen en zal na een korte vakantie aansluiten bij de selectie van Arsenal. "Ik ben ontzettend blij met mijn transfer naar Arsenal. De club heeft een geweldige manager, een fantastische selectie en supporters over de hele wereld", aldus de vleugelaanvaller.

In dienst van Barcelona kwam Sanchez sinds zijn overstap van Udinese in 2011 tot 88 wedstrijden (39 doelpunten). Eerder speelde hij voor Cobreloa en Colo-Colo in zijn geboorteland, alvorens hij medio 2007 op huurbasis de overstap maakte naar River Plate. Na een uitermate succesvol seizoen in Argentinië verdiende hij in 2008 een transfer naar Udinese.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen