Romero: "Strafschoppen gaan volledig om geluk"

10 juli 2014, 08:09

Slechts een strafschoppenserie stond het Nederlands elftal nog in de weg, om ten koste van Argentinië de finale van het WK in Brazilië te bereiken. Ron Vlaar en Wesley Sneijder zagen hun inzet vanaf elf meter echter gepareerd worden door doelman Sergio Romero, terwijl de Argentijnen foutloos waren vanaf de stip. Zodoende zit heel Nederland een dag na de uitschakeling met een fikse kater opgescheept.

Romero stond een aantal jaren geleden nog bij AZ onder de lat en wist zich nu tot held van de Argentijnen te ontpoppen. Hij sprak na afloop van de penaltyreeks dat het een loterij is. "Penalty's gaan volledig om geluk, dat is de realiteit. Ik had wel vertrouwen, dankzij God pakte het goed uit", zei de Argentijnse goalie, die zich kan opmaken voor de finale tegen Duitsland (zondag): "We zijn erg blij, maar we gaan ons nu voorbereiden op de finale. Dit doen we stap voor stap."

Meer dan de reservebank warm houden deed Romero niet bij Monaco. Desalniettemin kreeg hij op het WK de voorkeur van bondscoach Alejandro Sabella. Hij werd regelmatig bekritiseerd, maar heeft de criticasters de mond gesnoerd met zijn rol in de strafschoppenserie: "Ik ben immens blij. Hier hoopten we vanaf de eerste dag op. De jongens geeft nooit wat weg", doelt hij op de Argentijnse defensie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen