Messi passeert Maradona tegen Nederland

9 juli 2014, 08:42

Voor Lionel Messi is de wedstrijd van woensdagavond (22.00 uur Nederlandse tijd) tegen het Nederlands elftal niet alleen een uitgezen mogelijkheid om de finale van het WK in Brazilië te bereiken. De Argentijnse dribbelaar laat ook zijn legendarische landgenoot Diego Maradona achter zich, wat betreft het aantal gespeelde interlands voor Argentinië.

De clash met Oranje wordt de 92ste interland voor Messi. Maradona sloot zijn imposante carrière af met 91 wedstrijden voor de nationale ploeg van Argentinië. Messi was in evenveel interlands als Maradona acht keer vaker trefzeker dan zijn landgenoot: 42 versus 34 doelpunnten. Pluisje wist zijn land echter een wereldtitel te bezorgen, in 1986. Messi deed dit nog niet, maar heeft dit jaar de kans om dat ook voor elkaar te krijgen.

Dan moet hij vanavond samen met zijn ploeggenoten zien af te rekenen met Nederland, alvorens Duitsland eventueel wacht in de finale. De halve eindstrijd wordt afgewerkt in de Arena Corinthians in São Paulo, dat plaats biedt voor ruim 63.000 toeschouwers.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen