FC Utrecht rondt komst aanvaller Barazite af

3 juli 2014, 17:14

FC Utrecht heeft donderdag de komst van Nacer Barazite afgerond. De 24-jarige aanvaller komt over van AS Monaco en tekent in de Domstad een contract voor drie seizoenen, zo meldt de ploeg van trainer Rob Alflen op het digitale thuisfront.

Manager spelerszaken Edwin de Kruijff is tevreden met de komst van de voormalig jeugdinternational. "Nacer stond al enige tijd op onze wensenlijst. Dat wij er nu in zijn geslaagd hem aan ons te binden, stemt ons dan ook bijzonder tevreden. Nacer is iemand die aan de buitenkanten voorin, in de spits en direct achter de spits uitstekend uit de voeten kan. Een zeer talentvolle speler die techniek aan inzicht koppelt. Waar hij ook speelt, Nacer brengt voetbal in de ploeg."

Barazite begon zijn loopbaan bij NEC, maar werd op 16-jarige leeftijd weggeplukt door Arsenal. In Londen wist hij nooit door te breken. Na huurperiodes bij Derby County en Vitesse, belandde Barazite bij Austria Wien. In Oostenrijk maakte hij indruk, waarna Monaco hem overnam. Mede door blessureleed kwam hij in het prinsdom niet aan spelen toe.

In de Domstad hoopt Barazite op een nieuwe start. "Het voelt goed om terug te zijn in Nederland. Ik heb het altijd geambieerd om in de Eredivisie te spelen voor een mooie club. En zo'n club is FC Utrecht. Utrecht is een prachtige stad, de club heeft een mooie historie en Stadion Galgenwaard is fantastisch. Weer lekker aan voetballen toekomen, dat is nu mijn doel. Ik kijk er, om te beginnen, heel erg naar uit weer minuten in de benen te krijgen tijdens de voorbereiding. Voor mij is het opdoen van wedstrijdritme, na enige tijd uit de roulatie te zijn geweest vanwege een ontstoken patellapees, namelijk hartstikke belangrijk."

De voorbije weken wist FC Utrecht ook al Ruud Boymans, Danny Verbeek, Chris Kum en Anouar Kali aan zich te binden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen