Algerijnse selectie staat WK-premie af aan Gaza

Algerijnse selectie staat WK-premie af aan Gaza

3 juli 2014 – De nationale selectie van Algerije heeft deze zomer veel respect afgedwongen. In de poulefase van het WK wist het Afrikaanse land ten koste van Rusland en Zuid-Korea door te gaan naar de achtste finales, waar het bijna voor een daverende verrassing wist te zorgen tegen Duitsland. Per slot van rekening staan de Algerijnen hun WK-premie af aan de burgers van Gaza.

De Palestijnen in Gaza worden, na de moord op drie Israëlische tieners, geteisterd door bombardementen vanuit Israël. Derhalve wil de selectie van Algerije de burgers een hart onder de riem steken. "Zij hebben het meer nodig dan wij", sprak Islam Slimani, spits van Sporting Lissabon, bij het ontvangst van de nationale ploeg op de luchthaven van Algiers. Hoe hoog het bedrag is dat naar de inwoners van Gaza gaat, is nog niet bekend.

Algerije baarde opzien met haar prestaties op het WK. De Afrikanen wisten, na een succesvol verlopen groepsfase, een verlenging af te dwingen tegen Duitsland, dat nipt aan het langste einde trok: 2-1.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 17 oktober 2019

  2. woensdag 16 oktober 2019

  3. dinsdag 15 oktober 2019