Ajax
1 – 0
Excelsior Maassluis

Kums zag leegloop dreigen bij Zulte: "Zelfde als bij Heerenveen"

Kums zag leegloop dreigen bij Zulte: "Zelfde als bij Heerenveen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 juli 2014 – Sven Kums is blij met de stap naar AA Gent. De middenvelder, met een verleden bij sc Heerenveen, speelde het afgelopen seizoen voor Zulte Waregem, maar zag daar te veel spelers afscheid nemen. Gent heeft 1,5 miljoen euro betaald voor de spelverdeler.

"Zulte Waregem zag me niet graag vertrekken", zegt Kums over zijn transfer. "Ik had daar een goeie band met Francky Dury en ben eerlijk geweest tegen de coach. Ik vond dat er in Waregem te veel belangrijke spelers vertrokken en dat maakte ik al eens mee bij Heerenveen. Daar bleven maar een drietal vaste waarden over en toen begonnen de problemen. Dat wilde ik niet nog eens meemaken."

Gent werd afgelopen seizoen zevende in de Belgische competitie, Zulte eindigde als vierde. In dat perspectief is de transfer van Kums opmerkelijk te noemen. "Gent speelt dit jaar geen Europees voetbal, maar het is toch een grotere club dan Zulte Waregem. Wij moeten ons dit seizoen enkel focussen op de competitie en met deze ploeg zijn we zeker voldoende gewapend om Play-off I te halen."

gerelateerd