Go Ahead neemt Schalk over van NAC Breda

28 juni 2014, 22:23

Alex Schalk verruilt NAC Breda voor Go Ahead Eagles. De 21-jarige aanvaller tekende zaterdag een contract voor één jaar in de Adelaarshorst, met de optie voor nog een seizoen.

Schalk doorliep de jeugdopleiding van NAC Breda en maakte in het seizoen 2011/2012 zijn debuut in de hoofdmacht van de Brabantse eredivisionist. Hoewel hem een mooie toekomst werd voorspeld, belandde Schalk sinds de komst van coach Nebojsa Gudelj op een zijspoor in het Rat Verlegh Stadion. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Jong PSV.

Schalk is content met zijn transfer. "Go Ahead Eagles heeft een fantastisch seizoen gedraaid, met geweldig, attractief voetbal. In het gesprek met trainer Foeke Booy heeft hij me direct overtuigd, het was voor mij een simpele beslissing voor Go Ahead te kiezen. Foeke is een heel eerlijke man, recht voor de raap, hij zei precies de dingen die ik graag horen wilde. Het belangrijkste is dat ik een eerlijke kans krijg en me gewaardeerd kan voelen. Ik sta te popelen", zegt de aanvaller op de website van zijn nieuwe werkgever.

Schalk verheugt zich op de sfeer in de Adelaarshorst: "Ik ben opgegroeid in Breda en weet als jongen van NAC hoe mooi het is als je zo'n meelevend publiek hebt. Ik weet: bij Go Ahead is dat precies zo. Daar maken 8.000 man net zoveel lawaai als 30.000 elders. Dat is alleen maar geweldig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen