VS en Duitsland willen ten koste van Portugal en Ghana door

26 juni 2014, 17:28

Vanavond (18.00 uur) vindt ook de ontknoping in Groep G van het WK plaats. Duitsland en de Verenigde Staten, met vier punten op zak de nummers één en twee in de poule, hebben in een onderling duel aan één punt genoeg. Portugal en Ghana, die elkaar op hetzelfde tijdstip treffen, moeten hopen dat er geen salonremise zal ontstaan in het andere duel en zijn anders ook nog afhankelijk van het doelsaldo.

Zowel Amerika als Duitsland heeft aan een gelijkspel genoeg, maar beide bondscoaches (Jurgen Klinsmann en Joachim Löw) gaven in aanloop naar het duel aan dat ze vol voor de winst zouden gaan. Bij de VS speelt Michael Bradley, oud-speler van sc Heerenveen in de basis. Voormalig AZ'er Jozy Altidore ontbreekt nog wegens een hamstringblessure, terwijl huidig AZ-speler Aron Johansson op de reservebank moet plaatsnemen.

Bij Duitsland moet Miroslav Klose zich wederom schikken in een reserverol. De geroutineerde spits van SS Lazio maakte in het duel met Ghana (2-2) zijn vijftiende treffer op een wereldkampioenschap, waardoor hij gedeeld WK-topscorer aller tijden werd. Löw, de keuzeheer van Duitsland, ontmoet Klinsmann, waarvan hij in 2006 nog de assistent was bij Die Mannschaft.

Bij Ghana werden Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari donderdag weggestuurd, na een conflict met bondscoach Kwesi Appiah. Michael Essien staat weer niet in de basisopstelling geposteerd bij The Black Stars. Bij Portugal keert Pepe terug na een schorsing. Cristiano Ronaldo en Eder staan in de voorhoede bij de Portugezen.

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard; Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley; Jones, Bradley, Beckerman, Davis, Zusi; Dempsey.

Duitsland: Neuer; Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes; Lahm, Schweinsteiger; Kroos, Özil, Müller; Podolski.

Portugal: Beto; Bruno Alves, Pepe, William, Pereira; Moutinho, Veloso, Amorim; Nani, Eder, Cristiano Ronaldo.

Ghana: Dauda; Asamoah, Boye, Mensah, Afful; Rabiu, Badu; Atsu, A. Ayew; Gyan, Waris.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen