Ontknoping Groep H: Algerije en Rusland kansrijk

Ontknoping Groep H: Algerije en Rusland kansrijk

26 juni 2014Er is nog één speelronde te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep H, bestaande uit België, Algerije, Rusland en Zuid-Korea.Groep H: België, Algerije, Rusland en Zuid-Korea
Op het eerste WK sinds 2002 is België na twee wedstrijden al zeker van de achtste finales. Voor het overige ticket voor de laatste zestien komen in cijfermatig opzicht alle andere landen in Groep H nog in aanmerking. Realistisch bekeken maken Algerije en Rusland in een onderling duel uit wie het verblijf in Brazilië eveneens mag verlengen. Hekkensluiter Zuid-Korea moet hopen op een wonder. Niet alleen zal België verslagen moeten worden, het is ook afhankelijk van het andere duel. Een niet al te ruime overwinning van de Russen tegen Algerije zou dan het beste scenario vormen.

Stand van zaken

Heel België keek na een afwezigheid van twaalf jaar verwachtingsvol uit naar de eerste wedstrijd op het WK. De Rode Duivels vertrokken bovendien met een sterke selectie naar Zuid-Amerika. De start tegen Algerije was echter moeizaam. Vooral in de eerste helft speelden de Belgen ver onder hun niveau. Het duel werd na de pauze alsnog met 2-1 gewonnen door treffers van invallers Marouane Fellaini en Dries Mertens. Ook tegen Rusland kwam de zege laat tot stand. Divock Origi, ook al ingevallen, maake twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd het enige doelpunt. Door de twee zeges is België door naar de volgende ronde. Algerije heeft plaatsing voor de achtste finales in eigen hand. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic heeft drie punten, twee meer dan Rusland en Zuid-Korea.

Smaakmakers
Dat België nu al zeker is van een vervolg op het WK, hebben onze zuiderburen voor een groot gedeelte te danken aan Dries Mertens. De oud-PSV'er beleefde een prima seizoen bij Napoli en die vorm heeft hij meegenomen naar Brazilië. Tegen Algerije gaf hij de Belgische ploeg als invaller met zijn snelheid en dribbels wat kleur op de wangen. Uit een fraaie counter legde Mertens bovendien met een onberispelijke uithaal de eindstand vast. Het wekte dan ook geen verbazing dat de vleugelspeler daarna tegen Rusland op een basisplaats kon rekenen.

Teleurstellingen

Voor de Russen viel er nog maar weinig te genieten op het WK. Fabio Capello, met een jaarsalaris van een slordige 8,3 miljoen euro de best betaalde bondscoach van het toernooi, verkiest zekerheid boven creativiteit en daarmee lijkt hij niet het maximale uit de groep te halen. Bovendien zorgde doelman Igor Akinfeev in de openingswedstrijd tegen Zuid-Korea (1-1) voor een ongelooflijke blunder door een schot van Lee Keun-Ho op koddige wijze door zijn handen te laten glippen. Een overwinning op Algerije zal veel vergoeden, want dan staat Rusland met een totaalscore van vier punten normaal gesproken alsnog in de achtste finales.


Door: Ger Hensen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019