Suarez wacht op uitspraak FIFA-tuchtcommissie

Ger
26 juni 2014, 09:37

De tuchtcommissie van de FIFA gaat vandaag (donderdag) door met de verhoren in de zaak rond Luis Suarez. Dat heeft voorzitter Wilmar Valdez van Uruguayaanse voetbalbond laten weten. De verwachting is dat de mondiale voetbalbond in de loop van de dag met een uitspraak komt. De maximale straf die de oud-Ajacied boven het hoofd hangt, is een uitsluiting voor de periode van twee jaar.

"De tuchtcommissie heeft woensdag lange tijd bij elkaar gezeten. Ik weet niet of het goed of slecht is dat we nog niets hebben gehoord", aldus Valdez. De 27-jarige Suarez misdroeg zich dinsdag op bizarre wijze door tijdens de WK-wedstrijd tegen Italië in de schouder van Giorgio Chiellini te bijten. De scheidsrechter ontging het incident. Het was al de derde keer dat de aanvaller zijn tanden in een opponent zette. Eerder deed dat hij dat in het shirt van Ajax bij PSV'er Otman Bakkal. Namens zijn huidige club Liverpool ging Suarez ook al eens zwaar over de schreef ten opzichte van Chelsea-verdediger Bransilav Ivanovic. Het kwam hem op schorsingen van respectievelijk zeven en tien wedstrijden te staan.

De kans is aanwezig dat de FIFA Suarez schorst voor de rest van het WK. De wereldvoetbalbond kan de international van Uruguay ook voor een bepaalde periode schorsen, met een maximum van twee jaar. Zo'n straf geldt dan ook voor wedstrijden van Liverpool. Suarez kan tegen de beslissing van de FIFA in beroep gaan, behalve als de straf lager is dan drie wedstrijden óf twee maanden schorsing.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen