Hattrick Shaqiri helpt Zwitserland naar achtste finales

25 juni 2014, 23:55   Bijgewerkt: 26 juni 2014, 00:28

Zwitserland heeft zich woensdag zonder al te veel moeite weten te plaatsen voor de achtste finales. In het benauwde Manau werd het puntloze Honduras eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. Met drie treffers was Xherdan Shaqiri de onbetwiste man van de wedstrijd. Door het gelijke spel van Ecuador tegen Frankrijk eindigen de Zwitsers als tweede in poule E. In de volgende ronde neemt Zwitserland het komende dinsdag op tegen Argentinië.

De Zwitsers begonnen sterk aan de wedstrijd en Shaqiri bezorgde zijn land een droomstart. Nadat de rappe vleugelspeler op aangeven van Josip Drmic al een reuzenkans had gemist, was het even later wel raak. Op 'Arjen Robben-wijze', zijn ploeggenoot bij Bayern München, trok Shaqiri vanaf de rechterkant naar binnen en haalde hij met zijn linker verwoestend uit.

In het tweede bedrijf had Jerry Bengtson na een uitstekende aanval de aansluitingstreffer op zijn schoen maar Ricardo Rodriguez redde op de doellijn. Beide ploegen leken door de warmte uitgeblust en mede doordat scheidrechter Nestor Pitana naliet de bal op de stip te leggen na een duwfout van Johan Djourou bleven de Zwitsers eenvoudig overeind. Twintig minuten voor tijd zorgde Shaqiri met zijn derde doelpunt voor de definitieve beslissing. Door een uitstekende reflex van keeper Diego Benaglio op een kopbal van Bengtson bleef ook een eretreffer voor Honduras uit. Los Catrachos bleken in Brazilië wederom te zwak voor de internationale top en de Hondurezen wachten nog altijd op een eerste WK-overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen