Argentinië na doelpuntrijke zege verder als groepswinnaar

Argentinië na doelpuntrijke zege verder als groepswinnaar

25 juni 2014 – Argentinië gaat als winnaar van Groep F naar de achtste finales van het WK. Een 2-3 overwinning op Nigeria bezorgden de Argentijnen negen punten uit drie duels. De Nigerianen zijn ondanks de nederlaag ook verzekerd van de volgende ronde. Door de nederlaag van Iran tegen Bosnië-Herzegovina (3-1) bleef het op een tweede stek staan.

De supporters leken zich in de eerste minuten op te maken voor een waar doelpuntenfestijn. Lionel Messi opende na drie minuten de score namens Argentinië. Een schot van Angel Di Maria in de korte hoek belandde via de paal, de rug van de keeper en wederom de paal voor de voeten van de inkomende Messi. Hij bedacht zich geen moment en werkte het leder in het dak van het doel. De feeststemming bij de Argentijnen ging vervolgens ten koste van de concentratie. Een minuut later lag de gelijkmaker al in het net. Ahmed Musa trok vanaf links naar binnen en werkte zijn schot fraai in de verre hoek. Het bleek echter niet het startsein te zijn van een open eerste bedrijf. Beide landen waren gewaarschuwd door de twee doelpunten en namen een afwachtende houding aan.

Argentinië moest van Nigeria het spel maken. De Afrikanen waren niet bij machte om zelf het hef in handen te nemen. Bij balovername waren de Nigerianen telkens het balbezit razendsnel kwijt. Het zag na het doelpunt van Musa het doel van Sergio Romero in de eerste helft niet meer van dichtbij. Voor de Argentijnen was het lastig om door de verdediging van Nigeria te komen. Het gevaar moest dan ook uit standaardsituaties komen. Vlak voor rust zorgde Messi daarvoor. Zijn vrije bal werd uit het doel geplukt door doelman Vincent Enyeama. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Messi opnieuw de mogelijkheid een vrije trap te nemen. Ditmaal was het wel raak. De sterspeler krulde de bal behendig over de muur en liet Enyeama kansloos. Het was het tweede cadeautje van Messi na zijn 27ste verjaardag een dag eerder.

De openingsminuten van de tweede helft waren identiek aan die van de eerste helft. Alleen was het nu niet Argentinië dat als eerste scoorde, maar Nigeria. Ahmed Musa sneed behendig door de defensie van de tegenstander en schoof de bal strak langs de uitkomende Romero. Maar ook nu viel er nog een doelpunt in de openingsfase. Marcos Rojo kreeg vanuit een indraaiende corner de bal op zijn been en zag het schampschot in het doel verdwijnen: 2-3. Argentinië bleef vervolgens druk houden op de verdedigers van Nigeria. Die hielden zich knap staande tegen de aanvallende kwaliteiten van Argentinië.

Met nog een half uur op de klok werd Messi tot ieders verbazing naar de kant gehaald. Een beslissing van de bondscoach om zijn sterspeler te sparen, die vervolgens met een grote glimlach op de bank plaatsnam. Nigeria kwam in de slotfase niet meer in het spel voor, waar Argentinië enkele malen dicht bij nog een doelpunt was. Onder meer Ezequiel Lavezzi en Ezequiel Garay lieten het na om te scoren. Argentinië gaat dankzij de zege als groepswinnaar naar de volgende ronde, terwijl Nigeria door de nederlaag van Iran op een tweede plaatst eindigt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021