Ontknoping Groep E: alle scenario's zijn nog mogelijk

Ger
25 juni 2014, 16:45

Er is nog één speelronde te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep E, bestaande uit Frankrijk, Ecuador, Zwitserland en Honduras.

Groep E: Frankrijk, Ecuador, Zwitserland en Honduras

Frankrijk heeft de voorbije wedstrijden in Groep E een prima indruk gemaakt. Vooral in offensief opzicht zit het wel snor bij de ploeg van bondscoach Didier Deschamps. De Fransen hebben nog een puntje nodig om zich als poulewinnaar te plaatsen voor de achtste finales. Achter Les Bleus kan het nog verschillende kanten op. Ecuador, Zwitserland en zelfs het nog puntloze Honduras hebben kans op een verlenging van de WK-deelname.

Stand van zaken

Smaakmakers

De Franse aanvalslinie oogde in de eerste tweede groepswedstrijden als een geoliede machine. Deschamps zag vlak voor de mondiale eindronde sterspeler Franck Ribéry geblesseerd afhaken, maar andere internationals nemen in Brazilië uitstekend de honneurs waar. In cijfermatig opzicht springt vooral Karim Benzema er bovenuit. De spits was dit seizoen op clubniveau bij Real Madrid al prima op dreef en die goede vorm heeft hij meegenomen naar het WK. Benzema maakte dit toernooi al drie doelpunten en leverde twee assists. Bijna had hij overigens al vier goals achter zijn naam, maar tegen Zwitserland trof hij net na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers nog een keer de roos. Dat feestje ging dus niet door. "Het belangrijkste blijft de overwinning en de manier waarop", toonde Benzema zich na afloop allerminst teleurgesteld.

Teleurstellingen

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen