Nijland content met loting: "Hoe dan ook een mooi affiche"

1 juli 2014, 16:11

De loting voor de tweede voorronde van de Europa League koppelde FC Groningen maandagmiddag aan de winnaar van het treffen tussen Aberdeen en Daugava Riga. De winnaar van de play-offs speelt op 17 juli op Schotse of Letse bodem, alvorens precies een week later de return gespeeld wordt in Euroborg. Algemeen directeur Hans Nijland is tevreden met de loting.

"Hoe dan ook krijgen we een mooi affiche", reageerde Nijland, nadat de twee mogelijke tegenstanders bekend werden. De directeur vindt het een prima loting voor de fans: "We wilden graag een tegenstander waarbij het voor onze supporters goed mogelijk is dit Europese avontuur mee te maken. Wat dat betreft kunnen we met deze loting zeker tevreden zijn", aldus Nijland, die de loting bijwoonde in het Zwitserse Nyon.

In Zwitserland werden de eerste contacten met de Schotse club al gelegd. "We hebben al kennis gemaakt met de delegatie van Aberdeen en dat was een zeer prettige eerste ervaring. Aberdeen is natuurlijk vanuit het verleden een club van naam, en de sfeer en uitstraling van het Britse voetbal past goed bij de voetbalbeleving van onze eigen aanhang. Het uitvak biedt plaats aan 2.000 supporters, zo is ons verteld", zegt Nijland, die nog geen delegatie van Daugava Riga sprak. "Riga is naar verluidt een hele mooie stad en voor onze supporters ook heel goed te bereizen."

De conclusie is helder, Groningen is tevreden: "Kortom: een overzichtelijke loting, die hoe dan ook uitmondt in een mooi affiche. We hebben er heel veel zin in en kijken er naar uit!"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen