Gehavend Portugal met Ronaldo op jacht naar eerherstel

22 juni 2014, 23:04

Het moment van de waarheid is aangebroken voor Portugal. Vanavond (0.00 uur) móeten de Portugezen van de Verenigde Staten winnen, om kans te houden op plaatsing voor de achtste finale van het WK. Cristiano Ronaldo, die de afgelopen tijd aan het kwakkelen is met de nodige fysieke ongemakken, is fit genoeg om aan de aftrap verschijnen.

De clash tussen Portugal en de VS in Manaus is een cruciaal duel in Groep G, waar Duitsland en Ghana elkaar zaterdag op 2-2 hielden. De Amerikanen kunnen derhalve aan de leiding gaan, maar dan moeten ze wel afrekenen met Portugal, dat zeer gehavend is. Pepe is geschorst na zijn domme rode kaart tegen de Duitsers (4-0 nederlaag), terwijl Hugo Almeida, Rui Patricio en Fábio Coentrão geblesseerd zijn. Beto neemt plaats onder de Portugese lat, Helder Postiga is het aanvalsmaatje van Ronaldo.

Clint Dempsey is, ondanks het feit dat hij een gebroken neus opliep tegen Ghana (2-1 winst), de aanvalsleider van de VS. Jozy Altidore is vanwege een hamstringblessure niet inzetbaar voor bondscoach Jürgen Klinsmann, die AZ-spits Aron Jóhannsson niet laat starten.

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard; Johnson, Cameron, Besler, Beasley; Beckerman, Jones; Bedoya, Bradley, Zusi; Dempsey.

Portugal: Beto, Pereira, R Costa, B Alves, Almeida, Veloso, Moutinho, Meireles, Nani, Postiga en Ronaldo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen