Algerije wint in spectaculaire voetbalshow van Zuid-Korea

Jw
22 juni 2014, 22:56   Bijgewerkt: 22 juni 2014, 23:02

Algerije heeft zondagavond de tweede plek in groep H in beslag genomen. In een knotsgekke wedstrijd won het Noord-Afrikaanse land met 4-2 van Zuid-Korea. De Algerijnen legden de basis voor de zege in de eerste helft, waarin het drie doelpunten maakte. Na de rust kwam Zuid-Korea sterk terug, maar het bleek niet genoeg.

Een transformatie mag je het gerust noemen. In de eerste groepswedstrijd tegen België (2-1 verlies) speelden de Algerijnen uiterst behoudend en schoot het in totaal slechts één keer op doel, wat weliswaar wel een goal opleverde. Tegen Zuid-Korea ging het roer volledig om. Algerije klapte er vanaf het begin bovenop en liet zien dat het wel degelijk heel goed kan voetballen. Zuid-Korea snakte in de eerste helft naar adem en was overal een stapje te laat.

De theepauze had Zuid-Korea duidelijk goed gedaan. Son Heung-min draaide vijf minuten na de rust goed weg bij zijn tegenstander en klopte doelman M'Bohli met een schot door de benen (1-3). Zuid-Korea legde Algerije ineens het vuur aan de schenen en een tweede treffer leek dan ook in de maak. Algerije sloeg echter juist in deze fase genadeloos toe. Yacine Brahimi stond aan het einde van een prachtige 'tikkie-takkie' aanval en deelde de mokerslag uit: 1-4.

Zuid-Korea kreeg toch weer hoop toen Koo Ja-Cheol een kwartier voor tijd de marge weer terugbracht naar twee doelpunten. Algerije hield in de slotfase echter vrij eenvoudig stand en liet de zege niet meer in gevaar komen. Daarmee hebben de Afrikanen goede papieren in handen gekregen om naast koploper België de tweede ronde van het WK te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen