Schadevergoeding Celtic-fan na rellen in Amsterdam

Schadevergoeding Celtic-fan na rellen in Amsterdam

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 juni 2014 – Een supporter van Celtic krijgt een schadevergoeding van bijna vierduizend euro van de Nederlandse justitie. De Schot was begin november vorig jaar opgepakt toen aanhangers van Ajax en Celtic de politie belaagden. Dat gebeurde voor de Champions League-wedstrijd tussen de twee clubs in de Amsterdam ArenA.

Bij de ongeregeldheden raakten acht agenten in burger gewond. De betreffende fan, John Quigley (49), zou ook geweld tegen de politie hebben gebruikt, maar de rechter sprak hem vrij. De schadevergoeding is onder meer voor de tijd die hij achter tralies heeft doorgebracht. Ook moet justitie zijn toegangskaartje terugbetalen.

Tijdens de rellen werden 44 mensen opgepakt, onder wie 28 Celtic-fans. De bezoekers uit Schotland klaagden later over hun behandeling in Amsterdam. Ze vonden dat ze met veel geweld waren aangepakt door de politie.

Reacties

gerelateerd