Buffon maakt opwachting bij Italië, Motta en Abate spelen ook

20 juni 2014, 17:22

Het werd al verwacht, maar Gianluigi Buffon, Thiago Motta, Ignazio Abate maken inderdaad hun opwachting in de startopstelling van Italië tegen Costa Rica. Vooral de terugkeer van Buffon is goed nieuws voor de Italianen. De ervaren doelman is hersteld van een enkelblessure.

Gabriel Paletta, Marco Verratti en Salvatore Sirigu, in de openingswedstrijd van ItalIë tegen Engeland (2-1 winst) nog basisspeler, moeten tegen Costa Rica genoegen nemen met een reserverol. Giorgio Chiellini keert terug naar het centrum, aangezien Abate op de rechterflank geposteerd staat en Matteo Darmian vanaf links zal spelen. Andrea Barzagli, die de afgelopen dagen ook wat fysieke klachten had, staat ook gewoon aan de aftrap.

Costa Rica zorgde in haar eerste WK-wedstrijd voor een daverende verrassing, aangezien het Uruguay met 3-1 versloeg. De grote man aan de zijde van de Costa Ricanen was Joel Campbell. Hij wordt in de aanval gesteund door Bryan Ruiz, die afgelopen seizoen voor PSV speelde en de aanvoerder van de Costa Ricanen is.

Italië heeft aan een overwinning nog niet genoeg om zich definitief te plaatsen voor de laatste zestien, maar het heeft in dat geval wel zeer goede papieren. Dit geldt ook voor Costa Rica, dat dus ook op drie punten staat.

Opstellingen

Italië: Buffon; Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian; De Rossi, Pirlo, Motta, Marchisio, Candreva; Balotelli.

Costa Rica: Navas; Umana, Duarte, Gonzalez, Gamboa, Diaz; Borges, Bolanos, Tejeda; Ruiz; Campbell.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen