Antonia naar Groningen: "We hebben er alles aan gedaan"

Antonia naar Groningen: "We hebben er alles aan gedaan"

20 juni 2014 – Go Ahead Eagles raakt Jarchinio Antonia definitief kwijt aan FC Groningen. Edwin Lugt, de voorzitter van de club uit Deventer, meldt tegenover De Stentor dat een vertrek van de vleugelaanvaller niet tegen te houden was. "We hebben er alles aan gedaan om hem te behouden."De Eagles hadden geen kans om Antonia aan de Adelaarshorst te houden, aangezien er een clausule in zijn contract was opgenomen, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom kon verkassen naar een andere club. Groningen zou de vleugelaanvaller voor ongeveer 200.000 euro losweken uit Deventer.

Er werden pogingen ondernomen om Antonia langer aan Go Ahead te binden, geeft Lugt aan. "Antonia wilde dat niet. Hij heeft hier drie jaar gespeeld en wilde nu een volgende stap zetten in zijn loopbaan. Eigenlijk hadden we hem nog liever een jaar gehouden, ook al zou hij dan transfervrij kunnen vertrekken. Maar we konden de ambities van Antonia niet in de weg staan", aldus de voorzitter. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar Antonia tekent in Groningen.

Er zou eerst misschien sprake zijn van een spelersruil, maar deze is niet opgenomen in de transfer van Antonia. Toch willen de Eagles zich misschien versterken met een speler van Groningen, geeft Lugt aan. "Maar dat staat los van deze deal", verzekert Lugt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 februari 2020

  2. dinsdag 25 februari 2020

  3. maandag 24 februari 2020