Buffon, Motta en Abate lijken te gaan spelen bij Italië

20 juni 2014, 14:27

Het ligt in de lijn der verwachting dat Italië vanavond (vrijdag) met een aantal doorgevoerde wijzigingen aan de aftrap zal verschijnen tegen Costa Rica, in vergelijking met de eerste wedstrijd op het WK tegen Engeland (2-1 winst). Thiago Motta, Ignazio Abate en Gianluigi Buffon lijken hun opwachting te maken in de startopstelling van La Squadra Azzurra.

Dat concludeerden Italiaanse media op basis van de trainingen van Italië. Verdediger Gabriel Paletta, middenvelder Marco Verratti en doelman Salvatore Sirigu lijken zich tegen Costa Rica te moeten schikken in een reserverol. Giorgio Chiellini lijkt van de linkerflank naar het centrum te verhuizen. Abate zal naar verluidt op de rechterflank geposteerd staan, waardoor Matteo Darmian vanaf links zal spelen.

Het is nog wel de vraag of Buffon het duel zal halen. De ervaren doelman raakte tijdens de laatste training voor de eerste wedstrijd van het WK geblesseerd aan de enkel. Italië heeft aan een overwinning nog niet genoeg om zich definitief te plaatsen voor de laatste zestien, maar het heeft in dat geval wel zeer goede papieren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen