Belgische media blij met zege op Algerije: "Duivelse opluchting"

18 juni 2014, 11:20

België vierde, na twaalf jaar afwezig te zijn geweest op een groot toernooi, een succesvolle rentree op het WK. De Rode Duivels hadden het uiterst lastig met Algerije, maar wisten dankzij doelpunten van Marouane Fellaini en Dries Mertens met 2-1 te winnen. De Belgische media vonden dat de nationale ploeg krampachtig begon, maar vervolgens orde op zaken stelde.

De NOS bracht in kaart hoe de dagbladen in België reageerden op de comeback van onze zuiderburen op het WK-podium. Zo lijkt Het Laatste Nieuws te beseffen dat België goed weg kwam tegen Algerije: "Stress", luidde de kop van de krant. "De wanhoop leek nabij, tot Kevin De Bruyne vol van zijn talent en precisie richting kop van Marouane Fellaini mikte", stelt HLN vervolgens.

Het Nieuwsblad vond ook dat de Rode Duivels nerveus voor de dag kwamen. "Het balverlies en de slechte passes stapelden zich op", aldus het dagblad, die bondscoach Marc Wilmots bewierookte vanwege zijn succesvolle wissels. "Je moet het maar durven, een ster in wording als Romelu Lukaku na een uur en bij een 1-0 achterstand naar de zijkant halen en vervangen door een groentje (Divock Origi, red.)."

Tot slot heeft De Standaard het over een "Duivelse opluchting". België heeft zichzelf in een uitstekende positie gemanoeuvreerd in Groep H, aangezien Rusland en Zuid-Korea in een onderling duel bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen