Capello kan leven met remise: "Hebben goed gereageerd"

18 juni 2014, 09:52

Bijzonder was de confrontatie tussen Rusland en Zuid-Korea allerminst, maar Fabio Capello was na afloop van de 1-1 remise wel tevreden. De best betaalde WK-bondscoach vond dat zijn team goed reageerde, nadat het een flinke dreun te verwerken kreeg.

Rusland leek aanvankelijk van een koude kermis thuis te komen tegen Zuid-Korea. Doelman Igor Akinfeev ging hopeloos in de fout bij een schot van Keun-Ho Lee, wat een achterstand betekende. Alexander Kerzhakov herstelde het evenwicht echter, nadat hij slechts een paar minuten in het veld stond. "De reactie was belangrijk", sprak Capello na afloop van het gelijke spel. "Het was een goede wedstrijd. Zij verspeelde hun krachten in de eerste helft. Na de tegentreffer was niet eenvoudig."

De Russische fans zullen weinig voldoening uit het resultaat halen, maar bij Capello viel dit mee: "Het is belangrijk dat de spelers goed reageerden. We hadden de kansen om een tweede treffer te maken, maar dit is voetbal", aldus Capello, die vandaag (woensdag) 68 jaar is geworden.