Büttner vertrekt bij United en tekent bij Dinamo Moskou

Büttner vertrekt bij United en tekent bij Dinamo Moskou

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 juni 2014 – Alexander Büttner vertrekt bij Manchester United. De linksachter tekent vandaag (woensdag) een miljoenencontract bij Dinamo Moskou, dat uitkomt in de Russische Premier League. De Doetinchemmer zet zijn krabbel onder een driejarige verbintenis.

Zodoende zal Büttner niet samenwerken met coach Louis van Gaal, die deze zomer neerstrijkt op Old Trafford. En dat terwijl de linksachter in 2012 zijn droomtransfer te pakken had met United. Bij Dinamo Moskou, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in Rusland, speelt hij, in tegenstelling tot in Manchester, wel in de Europa League. Büttner stelt in De Telegraaf dat de club ambitie heeft: "Ik ben ervan overtuigd dat de club nu inzet op het landskampioenschap en dus op Champions League-voetbal."

De 25-jarige Büttner kwam tot ongeveer vijftig optredens voor United, waar hij geen eerlijke kans verwachtte van Van Gaal. "De bondscoach heeft mij bij Oranje nooit de kans gegeven, terwijl ik bij United liefst veertien keer tot 'Man Of The Match' ben uitgeroepen", aldus de oud-speler van Vitesse, die daarom zijn heil elders wilde zoeken: "Van Gaal ziet het kennelijk niet in mij zitten, dus wat dat betreft ga ik precies op het juiste moment weg."

Boris Rottenberger, de oliebaron die eigenaar is van de club uit de Russische hoofdstad, wil de selectie van de nodige kwaliteitsinjecties voorzien en Büttner past volgens diens zaakwaarnemer en naamgenoot Alexander Bursac uitstekend in dat plaatje. "Rottenberger wil het Russische voetbal naar een hoger niveau tillen", aldus de belangenbehartiger.

Büttner zal vandaag onderworpen worden aan een medische keuring.

Reacties

gerelateerd