Utrecht strikt Boymans voor vier jaar en huurt Verbeek

17 juni 2014, 13:34   Bijgewerkt: 17 juni 2014, 13:53

FC Utrecht heeft dinsdagmiddag twee nieuwe spelers gepresenteerd in Stadion Galgenwaard. De club uit de Domstad heeft spits Ruud Boymans voor vier seizoenen gecontracteerd en maakte daarnaast melding van het feit dat vleugelaanvaller Danny Verbeek de gelederen op huurbasis komt versterken.

De 25-jarige Boymans komt over van AZ, dat hem afgelopen seizoen aan Willem II verhuurde. In het shirt van de Tricolores scoorde de spits 27 keer in 36 Jupiler League-optredens. Edwin de Kruijff, Manager Spelerszaken en Scouting, denkt dat Boymans deze lijn kan doortrekken bij Utrecht: "Wij denken dat Ruud en FC Utrecht uitstekend bij elkaar passen. Ruud is bij uitstek geschikt om een belangrijke rol te vervullen in het aanvallende voetbal dat we met FC Utrecht in het nieuwe seizoen willen spelen."

Boymans is zeer verguld met zijn overstap naar Utrecht. "Dat ik nu voor FC Utrecht ga spelen, is een heel bewuste keuze. De stad, het publiek, de manier van spelen die wordt geambieerd: dat alles maakt FC Utrecht tot een club waarvoor ik heel graag wil uitkomen. Mijn opvatting is: alles begint met hard werken, inzet en wilskracht. Ik denk dat ik met die mentaliteit heel goed bij deze club pas", aldus de voormalig spits van Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC en Willem II.

Verbeek wordt komend seizoen gehuurd van Standard Luik, waar hij nog geen minuut in de hoofdmacht maakte. De flankspeler kwam anderhalf seizoen op huurbasis uit voor NAC Breda, waar hij negel maal scoorde in 53 competitieduels. Ook Verbeek kan niet wachten op het nieuwe seizoen: "Van de gesprekken die ik voerde met coach Robby Alflen, werd ik direct erg enthousiast. Bij Utrecht is het streven om attractief en aanvallend voetbal te gaan spelen, zo vertelde hij me. Dat past uitstekend bij mij, als aanvallend ingestelde speler. Wat ik daarnaast heel mooi vind, is dat Utrecht een echte volksclub is. Het is een mooie, grote club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen