Feyenoord naast hofleverancier Oranje ook beste WK-opleider

17 juni 2014, 12:26

Feyenoord is op het WK niet alleen de hofleverancier van het Nederlands elftal, maar de Rotterdamse club valt ook in positieve zin op door een andere statistiek. Feyenoord is namelijk de club die de meeste WK-spelers wist op te leiden. Dat concludeerde CIES Football Observatory, een Zwiters onderzoeksbureau, uit een onderzoek.

Uit het onderzoek bleek dat Feyenoord de beste WK-opleiding heeft. Althans, als er gekeken wordt naar het aantal door de club opgeleide spelers die actief zijn op het WK. Er spelen maar liefst negen jeugdproducten van de Rotterdammers op het mondiale toernooi in Brazilië. FC Barcelona en Deportivo Saprissa (Costa Rica) hebben evenveel jeugdspelers rondlopen op het WK, maar de (voormalig) Feyenoord-spelers speelden het meeste duels in de jeugdopleiding.

Het onderzoeksbureau keek naar spelers tussen 15 en 21 jaar, die minimaal die jaar voor de club hebben gespeeld. Bij Feyenoord geldt dat dit het geval is bij acht Oranje-internationals, te weten Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jonathan de Guzman, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Terence Kongolo en Jordy Clasie. Ook Salomon Kalou (Ivoorkust) is door de Rotterdamse club opgeleid.

Ajax bezet de vierde plaats op de lijst uit het rapport, met zeven opgeleide WK-spelers. De Nederlanders Daley Blind, Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Joël Veltman en de Belgische verdedigers Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen speelden in de academie van de Ajacieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen