Holman: "Van Gaal is de beste trainer die ik ooit heb gehad"

17 juni 2014, 10:59

Australië krijgt woensdagavond (18.00 uur) de taak om de aanval van het Nederlands elftal af te weren. De Australiër Brett Holman, in het verleden onder meer werkzaam voor AZ, staat voorafgaand aan het duel tussen de Socceroos en Oranje stil bij Louis van Gaal, waar hij veel respect voor heeft.

"Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Mijn respect voor de coach Louis van Gaal is groot", zegt Holman in De Telegraaf over de bondscoach van Oranje. De aanvaller, die geen deel uitmaakt van de Australische selectie, kan zich de samenwerking met Van Gaal nog goed herinneren: "In het jaar dat ik onder hem heb gespeeld bij AZ heb ik meer geleerd dan onder alle andere trainers. Hoe hij spelers individueel beter maakt is bijzonder. Het gaat om heel simpele dingen. Maar door zijn helderheid reikt hij je heel veel aan."

Volgens Holman is Van Gaal zeer goed in staat om goodwill te kweken bij zijn selectie: "Hij beschermt zijn spelers. En daardoor ga je voor hem door het vuur. Dat zag je in de tweede helft ook bij de Nederlandse jongens tegen Spanje. Het was 4-1 maar ze bléven gaan en maakten de Spanjaarden kapot. Naar de pers kon hij bij AZ soms uithalen, maar dat deed hij om voor ons een muur te bouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen