Klinsmann geniet van start, maar baalt van uitvallen Altidore

17 juni 2014, 08:20   Bijgewerkt: 17 juni 2014, 08:43

Jürgen Klinsmann kan zijn geluk niet op, na de voortvarende start van de Verenigde Staten op het WK. De bondscoach van de Amerikanen zag zijn ploeg al na 29 seconden op voorsprong komen en na de gelijkmaker van Ghana zorgde gouden wissel John Anthony Brooks voor een droomstart voor de VS.

"Het was een lastig karwei, maar het is prachtig dat we uiteindelijk gewonnen hebben. We hebben de drie punten die we zo graag wilden", sprak een opgeluchte Klinsmann na afloop van het met 2-1 gewonnen duel. De trainer hield, ondanks de gelijkmaker van de Ghanezen, vertrouwen in zijn spelers: "Ik zei op de bank dat we nog kansen zouden krijgen. We moesten doordrukken en dat hebben we gedaan. We hebben het verdiend", vindt de bondscoach.

"Dit is absoluut de start die je op voorhand voor ogen hebt. We hebben er hard voor gewerkt en het geeft een ontzettend goed gevoel. Het was een zeer dynamische wedstrijd, met kansen aan beide kanten", analyseert Klinsmann, die met matchwinner Brooks een gouden wissel het veld in stuurde. "Het is een fantastisch moment voor hem. Hij heeft het goed gedaan", aldus de keuzeheer van de VS.

Klinsmann baalde wel van het feit dat oud-AZ'er Jozy Altidore met een hamstringblessure van het veld moest. "Dit was een ferme klap voor ons. Hij is zeer, zeer belangrijk voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen