FIFA beschermt Nishimura: "Hij stond goed opgesteld"

13 juni 2014, 19:07

Scheidsrechter Yuichi Nishimura kreeg donderdag na de WK-ouverture tussen Brazilië en Kroatië een storm van kritiek te verwerken. De Japanner gaf het gastland na rust, bij een 1-1 stand, een dubieuze strafschop. Daarmee legden de Brazilianen de basis voor hun 3-1 overwinning. De FIFA neemt Nishimura echter in bescherming.

"Er zijn situaties die zwart-wit zijn, maar er was wel degelijk contact. Dan heeft de scheidsrechter de mogelijkheid om een beslissing te nemen. Of het genoeg was? Wij moeten de analyse nog maken. Maar als er geen contact geweest was, hadden we er ook niet over hoeven te discussiëren", citeert Sporza Massimo Busacca, de scheidsrechtersbaas binnen de FIFA.

"Nishimura stond goed opgesteld en vanaf die positie heeft hij de fase beoordeeld. Als scheidsrechter moet je dat doen in minder dan een seconde. Hij zag de hand van Lovren trekken en heeft vervolgens zijn beslissing genomen. Als je als speler je handen gebruikt, maak je contact met de tegenstander. Op die manier zet je de scheidsrechter op een bepaald spoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen