Ruiz over 'nieuw' Costa Rica: "Kunnen iedereen verrassen"

13 juni 2014, 14:17

Bryan Ruiz mag zijn kunsten eindelijk etaleren op het hoogst mogelijke podium. Met Costa Rica bereidt de aanvaller zich momenteel in Santos voor op het WK, waar Ruiz en consorten morgen (zaterdag) het eerste groepsduel spelen. In Fortaleza is Uruguay de opponent.

"Ik heb heel hard gewerkt om hier te komen", zegt Ruiz over het WK. De speler die afgelopen seizoen voor PSV speelde misliep de mondiale eindrondes in 2006 en 2010. In Duitsland werd hij op het laatste moment buiten de selectie gehouden, terwijl Costa Rica zich net niet wist te kwalificeren voor het toernooi in Zuid-Afrika. "Het missen van die toernooien deed pijn, maar om hier nu in Brazilië te zijn als aanvoerder van de nationa ploeg geeft een gevoel van trots."

De 28-jarige Ruiz denkt dat Costa Rica het in zich heeft om te verrassen op het WK: "Iedereen heeft het alleen over de andere teams in deze groep", doelt de aanvaller op Italië, Engeland en Uruguay. "Er wordt naar ons gekeken alsof we hier zijn om verslagen te worden. Maar dat is prima, het neemt de druk weg."

"We spelen met een vijf mans verdediging, maar we zijn niet defensief ingesteld", zegt Ruiz over de tactiek van Costa Rica. "We graven ons niet in. Dit is een nieuw Costa Rica. Kijk uit, we kunnen iedereen verrassen op het WK. We willen historie schrijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen