Franse teamarts: Ribéry mist WK door Bayern

Ger
13 juni 2014, 09:31

Frankrijk moet het op het WK in Brazilië zonder sterkhouder Franck Ribéry stellen. De aanvaller viel een week geleden definitief af door een slepende rugblessure. Franck Le Gall, de ploegarts van Les Bleus, wijst met de beschuldigende vinger naar Bayern München, de werkgever van de onfortuinlijke international.

"Franck zit bij een club waar ze vertrouwen op injecties. Het maakt daarbij niet uit om welke blessure het gaat", aldus Le Gall. "Het loopt soms op tot meer dan veertig injecties per jaar. Ribéry had daar genoeg van. Hij heeft angst voor injecties. Daarom was een spuit zetten geen optie voor ons."

"Ribéry was na de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid drie weken uit de roulatie, maar kwam toch in actie tijdens de Duitse supercup. Dat duel had hij beter niet kunnen spelen", stelt Le Gall. De afgelopen periode herstelde Ribéry niet op tijd, waardoor hij ontbreekt tegen WK-opponenten Ecuador, Honduras en Zwitserland.

Het is niet voor het eerst dat er onvrede bestaat tussen Bayern en een nationale bond. Na het vorige WK uitte juist de Duitse topclub stevige kritiek op de medische begeleiding van Arjen Robben bij Oranje. De aanvaller stond toen maandenlang aan de kant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen