Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Xavi gunt 'vriend' Fabregas transfer: "Hij is gelukkig"

Xavi gunt 'vriend' Fabregas transfer: "Hij is gelukkig"

12 juni 2014 – Zo'n 24 uur voor de WK-wedstrijd tegen Nederland kwam er plotseling groot nieuws uit het Spaanse kamp. Cesc Fabregas, vermoedelijk basisspeler tegen Oranje, vertrekt bij FC Barcelona en gaat aan de slag bij Chelsea. Hij heeft op Stamford Bridge een contract voor vijf seizoenen getekend.

Tijdens een persbijeenkomst in de Arena Fonte Nova in Salvador, waar Spanje vrijdag tegen Oranje speelt, werden Xavi en bondscoach Vicente del Bosque vanzelfsprekend gevraagd naar de transfer van Fabregas. Xavi speelde de afgelopen seizoen met Fabregas in Camp Nou. "Dit is goed en groot nieuws voor Fabregas, hij is er blij mee", sprak Xavi. "Dit is voor hem een fantastische kans om voor een grote ploeg te spelen."

De suggestie dat Fabregas door de transfer minder bezig is met de Spaanse nationale ploeg en de wedstrijd tegen Nederland, wees Xavi van de hand. "Misschien is hij rustiger nu hij weet wat de toekomst voor hem brengt, dit was belangrijk voor hem. Hij ziet er gelukkig en goed uit. Cesc is een vriend van me, ik ben blij voor hem."

Ook coach Del Bosque vindt het allemaal prima. "Je hebt altijd spelers die een transfer maken, dat hoort bij voetbal. Ik heb er zelf niets van gemerkt, invloed op deze wedstrijd heeft het zeker niet."

gerelateerd