Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Fabregas tekent vijfjarige verbintenis bij Chelsea

Fabregas tekent vijfjarige verbintenis bij Chelsea

12 juni 2014 – Cesc Fabregas keert terug in de Premier League. Niet bij Arsenal, zijn voormalig werkgever, maar bij Chelsea. FC Barcelona en de Londense club hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de Spaans international, zo melden de clubs via de officiële clubkanalen. Fabregas tekent voor vijf jaar op Stamford Bridge.

De 27-jarige middenvelder, die bij Chelsea het rugnummer 4 zal dragen, heeft via zijn Facebookaccount gereageerd op zijn transfer: "Mijn tijd in de Premier League zat er nog niet op en het is het juiste moment om terug te keren naar Engeland. Iedereen weet dat Arsenal de eerste optie had om mij te contracteren, maar ze besloten deze mogelijkheid niet te gebruiken. Zodoende was een terugkeer naar Arsenal niet voorbestemd. Ik wens ze wel veel succes", zegt Fabregas.

"Ik heb alle andere aanbieding in beraad genomen en ik ben ervan overtuigd dat Chelsea de beste keuze is. De voetbalambities en de honger naar succes van de club passen bij mij", aldus de Spanjaard, die zin heeft in zijn tweede Engelse avontuur: "Chelsea heeft een geweldig team en een ongelofelijke manager. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Met de transfer van Fabregas is naar verluidt ongeveer dertig miljoen euro gemoeid.

gerelateerd